Denna glutenfria kaka blev över förväntan! Havremjölet ger kakan lite bett medan blåbären ger en härligt kladdig finish och med en mumsig fläderglaze på det har du en fantastisk sommarkaka som passar alla.
175 grader i mitten av ugnen cirka 30-40 minuter
Ingredienser:
Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl havremjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljpulver
2 dl blåbär
2 msk flädersirap (klicka för recept)
1 dl kokande vatten
Fläderglaze
1 tsk flädersirap
1 tsk vatten
Gör såhär:
Smöra och bröa en form på cirka 1,5 l, du kan bröa med ströbröd (ev. glutenfritt) eller havremjöl.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
Blanda havremjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljpulver. Vänd sedan ner detta i äggvispet.
Vänd ner blåbär och flädersirap, avsluta med att röra ner det kokheta vattnet.
Häll smeten i den smorda och bröade formen och ställ i mitten av ugnen.
Om kakan börjar få för mycket färg innan den är färdig kan du täcka den med folie.
Grädda 30-40 minuten så att du får ut en torr sticka.
Vänd kakan på ett bakplåtspapper och låt svalna under formen.
Rör ihop ingredienserna till glazen och ringla över kakan.
Nu har du en mumsig och härligt saftig kaka att bjuda på! (och den är om möjligt ännu godare dagen efter)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar