Idag bjuder jag på en riktig chokladbomb! Chokladkaka med tre sorters hackad choklad i, en kaka med knaprig kant och mjukare mitten...en cookie för chokladälskaren.
200 grader i mitten av ugnen 10-12 minuter
Receptet ger 15 stora eller 30 små kakor
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
80 g strösocker
60 g farinsocker
2 g vaniljsocker
1 ägg
160 g vetemjöl
3 g bikarbonat
15 g kakao
35 g mörk choklad
35 g ljus choklad
35 g Marabou daim
Gör såhär:
Rör samman smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker till en smet.
Tillsätt sedan ägget och rör runt.
Blanda vetemjöl, bikarbonat och kakao i en bunke.
Vänd ner detta i äggblandningen tills allt blandats.
Grovhacka chokladen och vänd ner den jämnt i smeten.
Jag använde min bakmaskin för att blanda kaksmeten men det går lika bra att ta hjälp av en spatel och händerna.
Forma en korv av smeten och dela upp i 15 eller 30 bitar beroende på hur stora kakor du vill ha.
Forma varje bit till en boll, placera på bakplåtspapper och tryck till lite. Då kakorna flyter ut lite under gräddning är det bra att lämna lite plats mellan kakorna.
Grädda 12-14 minuter, passa dem så att de inte bränns.
Låt svalna något på plåten och flytta sedan över till ett galler för att kallna helt.
Njut till ett glas mjölk eller en kopp kaffe...mums!
Happy baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar