En blandning av sött och syrligt, det är så jag skulle beskriva denna perfekta sommarkaka. De lite syrliga vinbären bryter fint av den söta vita chokladen och skapar harmoni och sommarsmaker. Långt ifrån en klassisk kladdkaka men visst är det kul att variera sig ibland?
200 grader i nedre delen av ugnen i cirka 30-40 minuter
Ingredienser:
2 ägg
200 g socker
5 g vaniljsocker
100 g smör
100 g vit choklad
165 g vetemjöl
150 g vinbär
Gör såhär:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret, hacka chokladen och rör ner den i det varma smöret tills allt smält.
Rör ner chokladsmöret i äggvispet.
Vänd ner mjölet lite i taget tills allt är blandat.
Smöra och bröa en form eller klä den med bakplåtspapper (jag använde en form på 20 cm).
Vänd runt vinbären i lite vetemjöl (detta är för att minska risken att de sjunker till botten).
Häll ner smeten i formen och strö över ett jämnt lager av vinbären.
Grädda tills du får en sticka du tycker är lagom kladdig.
Låt kakan svalna (den blir ännu godare efter en natt i kylen) och njut av en sked sommar.
Happy baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar