Bärkokoskaka

Häromdagen slängde jag ihop denna bärkokoskaka som är baserad på en vit kladdkaka sen liksom bara fortsatte jag att lägga till sånt som är gott, i detta fall kokos och lite blåbär och hallon som jag hade i frysen. En kaka helt över förväntan som mår bäst av att vila till sig lite i kylen innan den serveras så den sätter sig lite, risken är annars att man övergräddar kakan och att kanterna blir torra och tråkiga. Vill man ha en riktigt kladdig kaka kan man självklart också servera den ljummen men enligt mig är den godast kall när den satt sig.


200 grader i mitten av ugnen cirka 30-40 minuter
Receptet är anpassat för en form på 20 cm

Ingredienser:
2 ägg
200 g strösocker
5 g vaniljsocker
100 g smör
100 g vit choklad
165 g vetemjöl
20 g kokosflingor
130 g bär (jag tog hallon och blåbär)


Gör såhär:
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt.
Smält smöret tillsammans med chokladen.
Vänd ner chokladsmöret i äggvispet.
Vänd sedan ner vetemjölet och kokosflingorna lite i taget, rör runt tills allt är blandat.
Vänd bären i lite mjöl så att de inte saftar sig allt för mycket.
Smöra och "bröa" en form med kokosflingor.
Häll i hälften av smeten i formen, strö över hälften av bären, på med resten av smeten och sen de sista bären.
Grädda tills stickan är relativt torr, du vill fortfarande ha lite kladd då det står till sig när kakan kallnar.



Happy baking! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar