Chokladmousse

En lyxig och god efterrätt behöver inte vara komplicerad och det enda som krävs för en riktigt härlig chokladmousse är bra choklad. Lägg lite extra pengar på chokladen och du kommer inte att bli besviken! Då jag älskar rom har jag smaksatt min chokladmousse med det, du kan självklart smaksätta den med någon annan spritsort eller till exempel en skvätt apelsinjuice om man vill göra den alkoholfri...ja eller så låter man den vara al naturell, lika gott det med!


Receptet ger 2-3 portioner beroende på önskad storlek
Ingredienser:
60 g choklad
1,5 dl grädde
1 äggula
Rom

Gör såhär:
Hacka chokladen och smält försiktigt över vattenbad.
Medan chokladen smälter vispar du grädden lätt, övervispas den finns risken att moussen blir grynig.
Ta av skålen från vattenbadet, låt svalna någon minut och rör sedan ner äggulan i den smälta chokladen. Chokladen kommer nu bli tjockare i och med att äggulan koagulerar i den varma chokladen, detta är precis som det ska.
Vänd ner chokladsmeten i grädden, vänd runt ordentligt tills du har en slät mousse. Skvätt i lite rom tills du är nöjd med smaken.
Fyll portionsskålar med mousse och låt stelna i kylen någon timme, njut!
Svårare än så är det inte!



Happy baking! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar