Jösses!!! Här hörni, här har ni kakan som slår det mesta! Ja det känns som att jag säger att vart och vartannat bakverk är är kakan med stort K, det där som ni bara måste testa...och så kanske det är, jag delar ju faktiskt med mig av sånt jag tycker är väldigt gott. Med denna brownie kan du i alla fall vinna många sockersöta hjärtan...det kan jag lova!
175 grader i mitten av ugnen cirka 30 minuter
Receptet är lagom till en form på 23x23 cm
Receptet är lagom till en form på 23x23 cm
Ingredienser:
Brownie
150 g smör
75 g mörk choklad
127 g vetemjöl
60 g kakao
200 g strösocker
3 ägg
0,5 tsk salt
Cookiedough
225 g rumsvarmt smör
130 g brunt farinsocker
60 g strösocker
37 g mjölk
8 g vaniljsocker
225 g vetemjöl
120 g chokladknappar
Gör såhär:
Brownie
Smält smör och choklad.
Blanda vetemjöl, kakao, strösocker och salt i en bunke.
Vänd ner äggen och till sist chokladsmöret.
Vänd ihop tills allt är blandat.
Smöra en form (cirka 23x23 cm) och häll i smeten.
Grädda i mitten av ugnen tills du får ut en lagom kladdig sticka.
Låt kakan svalna helt.
Cookiedough
Vispa smör, brunt farinsocker och strösocker ljust och poröst (det tar en stund och det kommer först bara bli grynigt, till att bli en klump och sen till sist ljust och fluffigt...tappa inte tålamodet).
Vispa ner mjölk och vaniljsocker på låg hastighet.
Tillsätt vetemjöl och chokladknappar lite i taget och arbeta ihop till en deg med hjälp av degkrokar.
Bred din cookiedough på brownien och låt den sätta sig cirka 15 minuter i kylen innan servering, skär i så stora eller små bitar du vill och mumsa i dig.
Happy baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar