En helt vanlig morotskaka

Här har ni en helt vanlig morotskaka, en helt vanligt fantastiskt saftig och smakrik morotskaka! Denna klassiska kaka är något av det godaste som finns när den görs rätt, för mig innebär det ordentligt med kanel och massor av härligt citrondoftande frosting...yum!


175 grader i mitten av ugnen 40-45 minuter
Räcker till en form på cirka 30x11 cm (brödform) alt. rund form på 20 cm i diameter
Ingredienser:
135 g strösocker
1 krm vaniljpulver
2 ägg
200 g finrivna morötter
126 g vetemjöl
4 g bakpulver
0,5-1 tsk mald kanel (välj mängd efter smak)
0,5 krm mald ingefära
110 g rapsolja

Smör
Ströbröd

Frosting
55 g rumsvarmt smör
100 g färskost
2 dl florsocker
1 liten ekologisk citron


Gör såhär:
Vispa strösocker, vaniljpulver och ägg vitt och pösigt.
(Jag brukar låta assistenten vispa medan jag river morötterna.)
Vänd ner morötterna i äggvispet.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och ingefära i en bunker, vänd sedan ner det i resten och vänd försiktigt runt.
Lägg till sist till rapsoljan och blanda tills du får en jämn smet.
Smöra och bröa en form och häll sedan ner smeten.
Grädde 40-45 minuter, tills du får en torr sticka.
Låt kakan svalna.

Frosting
Vispa ihop smör och färskost tills det blandats.
Lägg till florsocker och zesten från citronen,
vispa på låg hastighet tills allt blandats.
(Vispar du för fort eller för länge riskerar frostingen att bli grynig eller skära sig)
Spritsa eller bred frostingen på kakan, färdigt!



Happy baking! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar