Fikon- och päronmarmelad

Jag har upptäckt fikonet! Fikonmarmelad har jag alltid varit svag för och när jag la mina händer på ett gäng härligt söta färska fikon gick tanken direkt till marmelad. I kombination med päron, vanilj och kanel har du höstens hit på ostbrickan.


Ingredienser:
170 g färska fikon (cirka 3 stora)
80 g päron (t.ex. Conference)
0,5 dl syltsocker med pektin
2 msk vatten
1 kanelstång
0,5 vaniljstång

Gör såhär:
Tärna päronen och fikonen.
Förkoka päronen något med 1 msk vatten tills de börjat mjukna.
Skrapa fröna från vaniljstången.
Tillsätt fikonen, sockret, 1 msk vatten, kanelstången och vaniljfröna och stången i kastrullen.
Låt puttra på låg värme tills frukten är mjuk och mosig.
Ta ur vaniljstången och kanelstången och mosa frukten till önskad bitstorlek.
Häll upp marmeladen på en ren glasburk.
Njut helst tillsammans med en riktigt god ost!



Happy baking! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar