För ett tag sedan hittade jag en gammal lakritsfavorit bland lösgodiset, nämligen lakritspinnar! Om ni, liksom jag, plockar ut lakritspinnarna ur bridgeblandningen är det betydligt smidigare att köpa dem i lösvikt istället...och självklart kände jag att jag behövde använda dem i något bakverk.
SÅ här har ni en härligt saftig brownie med citron och lakritspinnar, toppad med krossad turkisk peppar- en vinnande blandning.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader cirka 30 minuter
Ingredienser:
Ingredienser:
1,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 dl socker
1 krm bakpulver
2 ägg
1 citron (rivna skalet från hela + 1 msk saft)
100 g smör
50 g mörk choklad
100 g lakritspinnar
Gör såhär:
Blanda mjöl, kakao, socker och bakpulver i en bunke. Riv ner citronskalet och citronsaften.
Knäck i äggen och blanda.
Smält smöret och ta bort från plattan. Hacka chokladen och blanda ner den i det varma smöret, rör runt tills all choklad smält.
Häll chokladsmöret i bunken och rör tills allt är ordentligt blandat, rör då ner lakritspinnarna.
Klä en fyrkantig form på ca 16,5 cm x 25,5 cm (jag använde en vanlig ugnsform) med bakplåtspapper och häll i smeten.
Mortla ungefär tio stycken turkisk peppar godisar. Strö över hälften av detta över kakan.
Grädda i 30 minuter, låt sedan kakan svalna helt.
Strö över resterande av den turkiska pepparn och skär brownien i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar