Brownie med söt och saltlakrits

För ett tag sedan hittade jag en gammal lakritsfavorit bland lösgodiset, nämligen lakritspinnar! Om ni, liksom jag, plockar ut lakritspinnarna ur bridgeblandningen är det betydligt smidigare att köpa dem i lösvikt istället...och självklart kände jag att jag behövde använda dem i något bakverk.
SÅ här har ni en härligt saftig brownie med citron och lakritspinnar, toppad med krossad turkisk peppar- en vinnande blandning.


Grädda i mitten av ugnen på 175 grader cirka 30 minuter

Ingredienser:
1,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 dl socker
1 krm bakpulver
2 ägg
1 citron (rivna skalet från hela + 1 msk saft)
100 g smör
50 g mörk choklad
100 g lakritspinnar
Turkisk peppar


Gör såhär:
Blanda mjöl, kakao, socker och bakpulver i en bunke. Riv ner citronskalet och citronsaften.
Knäck i äggen och blanda.
Smält smöret och ta bort från plattan. Hacka chokladen och blanda ner den i det varma smöret, rör runt tills all choklad smält.
Häll chokladsmöret i bunken och rör tills allt är ordentligt blandat, rör då ner lakritspinnarna.
Klä en fyrkantig form på ca 16,5 cm x 25,5 cm (jag använde en vanlig ugnsform) med bakplåtspapper och häll i smeten.
Mortla ungefär tio stycken turkisk peppar godisar. Strö över hälften av detta över kakan.
Grädda i 30 minuter, låt sedan kakan svalna helt.
Strö över resterande av den turkiska pepparn och skär brownien i bitar.
Nu är det bara att njuta lakritsfantaster!



Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar