Tunnbröd i stekpanna

Här har ni ett väldigt enkelt och snabbgjort vardagsbröd! Gott som det är med lite smör till kvällsteet eller varför inte som tunnbrödsrulle med korv och mos till middagen?
Hur du än väljer att äta dem så kan jag nästan lova att det är det snabbaste brödet du gjort!


Tillagas i varm stekpanna
Receptet ger 5 stycken bröd

Ingredienser:
2,5 dl vetemjöl
1 dl rågsikt
0,5 msk bakpulver
1 tsk flingsalt
1 msk smält smör (alt. margarin)
2 dl havremjölk

Gör såhär:
Blanda mjölen, bakpulver och flingsalt i en bunke. Addera smöret och havremjölken och arbeta ihop till en deg.
Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme.
Dela degen i 5 lika stora delar och kavla till runda kakor, cirka 15 cm i diameter.
Om du äger en kruskavel använd den gärna, annars kan du som jag kavla med en vanlig och nagga med en gaffel.
Du behöver ordentligt med mjöl när du bakar ut bröden, borsta dock bort överflödigt mjöl innan du gräddar dem i stekpannan. Ungefär 2 minuter per sida är lagom, de är färdiga att vändas när ovansidan bubblar och undersidan fått färg.
Hoppas ni också uppskattar detta snabba mumsiga bröd!



Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar