Morotsmuffins

Morotsmuffins är en av mina favoritmuffins! Kompletteras de dessutom med en lagom (!) söt frosting blir det som pricken över i:t, eller kanske blasten över moroten?...
Jag är nämligen inte mycket för florsockerfyllda frostings, jag vill inte att det skall ila i tänderna när man sätter dem i bakverken. Därför har jag minskat mängden från vad andra recept har men hoppas det kan falla er i smaken ändå.
Eftersom det nu är påsktider har jag pimpat den vanliga morotsmuffinsen med att färga frostingen och pyssla ihop små kaninöron som sticker upp ur grönsakslandet!


175 grader cirka 15 min i mitten av ugnen.
Detta recept ger ca 25 st muffins.

Ingredienser:
Muffins
3 ägg
2,5 dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
90 g grovriven morot

Frosting
75 g mjukt smör
150 g rumsvarm cream cheese
2,5 dl florsocker
0,5 krm vaniljpulver
Skal från en lime
(Grön pastafärg)


Gör såhär:
Muffins
Vispa ägg och socker ordentligt pösigt, det är här du avgör hur fluffiga och höga dina muffins blir.
Smält smöret och blanda ner mjölken, häll ner detta i äggvispet.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner det, lite i taget, i smeten. Använd inte visp här utan vänd i, alternativt använd spateln till din hushållsmaskin.
Avsluta med att vända ner de rivna morötterna.
Fyll muffinsformen till 2/3 och grädda tills du får en torr sticka, cirka 15 minuter.


Frosting
Det som är viktigt när det kommer till frostingen är att både smöret och cream cheesen är rumsvarma, är en av dem kalla kan det lätt bildas klumpar. Börja med att vispa ihop dessa två tillsammans med vaniljpulvret tills det blandats.
Tillsätt nu florsockret och vispa fluffigt. Avsluta med att riva ner skalet från limen.
Om du vill kan du nu färga frostingen med lite grön pastafärg.
Om du upplever att frostingen är lite för lös för att spritsa kan du ställa in den i kylen en stund.

Hoppas ni är lika förtjusta i härligt kryddiga morotsmuffins som jag!



Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar