Blåbärsscones med kardemumma

Scones, scones, scones, vem älskar inte nybakade scones?! Speciellt om de är fullpackade med blåbär och har en härlig smak av kardemumma! Jag lyckades i alla fall trycka i mig fyra stycken (skämskudde) av dessa godbitar innan jag fryste de resterande...
Ackompanjerade av ett rejält lager cream cheese och härlig hemmagjord jordgubbssylt lyfts scones till ännu en dimension, ett måste på frukostbordet helt enkelt.


250 grader i mitten av ugnen i cirka 10 minuter
Receptet ger 8 stycken scones (beror såklart på storlek)

Ingredienser:
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk mald/stött kardemumma
0,75 g smör
1,75 dl mjölk
50 g frysta blåbär

Gör såhär:
Kör havregrynen i en matberedare så att de största grynen krossas något.
Blanda havregrynskrosset med vetemjölet, bakpulvret och kardemumman.
Tärna smöret och arbeta in det i de torra ingredienserna med hjälp av fingrarna, en gaffel eller matberedare till en gryning massa. (Jag personligen tycker det är kul att gegga så gräver gärna ner fingrarna!) Blanda i mjölken och blåbären.
Forma åtta bollar av smeten som du plattar ut något på bakplåtspappret.
Grädda i ungefär tio minuter tills de har bra färg både ovanpå och under.
Medan scones:en gräddas och svalnar kan du passa på att koka lite mumsig, supersnabb, jordgubbssylt!


Dessa scones är lite av en must-try...speciellt om du, liksom jag, älskar kardemumma!

Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar