Nu börjar våren äntligen bita sig fast och jordgubbarna (om än fortfarande utländska) börjar smaka riktigt bra! Så varför inte koka ihop en riktigt enkel, snabb och god jordgubbssylt att ha i kylskåpet till de lite lyxigare frukostarna eller kvällsfikat.
Ingredienser:
170 g jordgubbar
1 msk florsocker
0,5 krm vaniljpulver
2 msk vatten
Gör såhär:
Receptet ovan räcker till en liten glasburk (strax över 100 g) sylt, så är ni fler än två rekommenderar jag att du dubblar receptet.
Skiva jordgubbarna. Blanda dem med resten av ingredienserna i en tjockbottnad kastrull.
Skiva jordgubbarna. Blanda dem med resten av ingredienserna i en tjockbottnad kastrull.
Koka på hög värme (rör lite nu och då) tills jordgubbarna är riktigt mjuka.
Mixa sylten så slät du vill, jag tycker personligen att det är gott med lite bitar.
Häll upp på ren glasburk och låt svalna.
(Ska du använda sylten direkt svalnar den snabbast i ett kallt vattenbad)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar