Choklad och ingefärskakor

Detta kanske inte är de mest avancerade eller vackraste kakorna men OJ vad goda dem är! Choklad och ingefärskakor är nog min favorit på julfikabordet och alltid något jag kräver att min mor bakar. I år har jag dock tagit hand om bakningen och delar såklart med mig av receptet!


175 grader i mitten av ugnen i cirka 15-20 min.
Receptet ger cirka 17 mellanstora kakor.

Ingredienser:
150 g rumsvarmt smör
0,75 dl socker
1 msk ingefärssirap (från den syltade ingefäran)
1 tsk kanel
45 g syltad ingefära
50 g mörk choklad
3 dl mjöl

Gör såhär:
Vispa smör, socker och ingefärssirap pösigt.
Hacka chokladen och den syltade ingefäran i bitar.
Blanda ner chokladen, ingefäran, kanelen och mjölet.
Rulla degen till bollar och platta till dem något.
Grädda tills dess att kakorna inte längre är mjuka (beror lite på hur stora kakor du bestämmer dig för att göra).


Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar