Mintchokladkola med polkakross

Idag bjuder jag på ännu ett mumsigt kolarecept, denna gång lite av en klassiker, mintchoklad!


Ingredienser:
1,5 dl grädde
25 g smör
1,5 dl socker
0,75 dl ljus sirap
0,25 dl kakao
8 droppar pepparmintsolja
Krossade polkagrisar

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser förutom polkagrisarna i en tjockbottnad kastrull. Låt kolan koka upp och låt koka på hög värme tills den börjar tjockna. Sänk då värmen något och rör om, låt sedan koka till kolan uppnått 125 grader.
Häll upp kolan i passande smörad form och låt stelna något innan du strör på de krossade polkagrisarna, häller du på dem för tidigt smälter de bara och sjunker ner i kolan. Jag använde mig av mindre aluminiumformar som går att köpa i mataffären då de är i lagom storlek.
Skär upp kolan i lagom bitar och slå in i smörpapper eller (som här) i
muffinsformar. Förvara kolorna i tätsluten burk i skafferi, kyl eller frys.
Hoppas de blir lika populära hos dig som hos mig!


Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar